Olej tłoczony na zimno z całego orzecha laskowego charakteryzuje się wyjątkowym, delikatnym smakiem i subtelnym orzechowym aromatem oraz ma klarowny żółty kolor. Olej ma wysoką zawartość kwasu linolowego oraz witaminy E.
Spożywanie oleju z orzechów laskowych ma też dobry wpływ na funkcjonowanie umysłu. Tłuszcz ten złagodzi efekty zmęczenia psychicznego, zredukuje stres i pomoże w osiągnięciu lepszej koncentracji.
Pomoże w odzyskaniu równowagi psychicznej podczas jesiennego obniżenia nastroju.
Olej z orzechów laskowych przede wszystkim skutecznie odżywia skórę. Ułatwia przywrócenie dobrej kondycji skórze zmęczonej i ziemistej. Ma właściwości antyoksydacyjne i uelastyczniające, a dzięki temu, że wzmacnia naczynia krwionośne jest cennym elementem kosmetyczki osób z cerą naczynkową. Jest to również odpowiedni produkt dla właścicieli skóry tłustej – skutecznie ściąga i tonizuje skórę. Pomaga regulować wydzielanie sebum i zamyka pory.
Kupiłam go tutaj https://naturalny-olej.com.pl/pl/p/Naturalny-Olej-z-orzecha-laskowego/66
Olej z orzecha laskowego można dodawać do potraw:
- sałatek warzywnych i owocowych,
- surówek,
- gotowanych warzyw,
- sosów,
- pieczywa,
- ryżu,
- twarogów,
- dań na bazie kapusty,
- deserów owocowych i czekoladowych,
- dressingów,
- lodów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz