poniedziałek, 4 czerwca 2018

Olej z orzecha laskowego cudo w małej buteleczce


Olej tłoczony na zimno z całego orzecha laskowego charakteryzuje się wyjątkowym, delikatnym smakiem i subtelnym orzechowym aromatem oraz ma klarowny żółty kolor. Olej ma wysoką zawartość kwasu linolowego oraz witaminy E.


Spożywanie oleju z orzechów laskowych ma też dobry wpływ na funkcjonowanie umysłu. Tłuszcz ten złagodzi efekty zmęczenia psychicznego, zredukuje stres i pomoże w osiągnięciu lepszej koncentracji.

Pomoże w odzyskaniu równowagi psychicznej podczas jesiennego obniżenia nastroju.

Olej z orzechów laskowych przede wszystkim skutecznie odżywia skórę. Ułatwia przywrócenie dobrej kondycji skórze zmęczonej i ziemistej. Ma właściwości antyoksydacyjne i uelastyczniające, a dzięki temu, że wzmacnia naczynia krwionośne jest cennym elementem kosmetyczki osób z cerą naczynkową. Jest to również odpowiedni produkt dla właścicieli skóry tłustej – skutecznie ściąga i tonizuje skórę. Pomaga regulować wydzielanie sebum i zamyka pory.

Kupiłam go tutaj https://naturalny-olej.com.pl/pl/p/Naturalny-Olej-z-orzecha-laskowego/66

Olej z orzecha laskowego można dodawać do potraw:

  • sałatek warzywnych i owocowych,
  • surówek,
  • gotowanych warzyw,
  • sosów,
  • pieczywa,
  • ryżu,
  • twarogów,
  • dań na bazie kapusty,
  • deserów owocowych i czekoladowych,
  • dressingów,
  • lodów.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz